Tai sit mä tunnen vain isopäisiä ihmisiä

10.11.2010 - 16:33 / Wolf.


Kategoria: Koulu, Outo maailma, Random.6 vastausta - “Tai sit mä tunnen vain isopäisiä ihmisiä”

 1. lukki Kirjoittaa:

  Alunperin kreikkalaiset kuvasi kuolevaisia piirtämällä ne 7 pään mittaisiksi ja jumaliin käytettiin 8 pään mittaa.

  Kun ilmeisesti koulusta on kyse niin tarkoituksena on oppia yksinkertainen väline, jonka avulla todellisuutta pystytään hahmottamaan ja mittaamaan. Tähän tämä “sääntö” on siis tarkoitettu. Kyseessä ei ole keskiarvo vaan renesanssisen ajan ihanteellisen ihmisen mittasuhdeluku.

 2. Wolf Kirjoittaa:

  Renessanssi, arvasin. Kaikki klassisen taiteen käsittämättömät konventiot…

 3. lukki Kirjoittaa:

  Ei käsittämätön vaan käyttännöllinen.

 4. Wolf Kirjoittaa:

  Mun mielestä ei ole käytännöllistä piirtää väärin, mutta makunsa kullakin. Tokihan ihmisruumiin jakaminen kahdeksaan osaan on hirveän helppoa ja kätevää, muttei mua paljon lohduta, kun 160-senttisestä mallista tulee mittasuhteiltaan 2,5-metrisen näköinen.

  (Siis mun mielestä on ihan ok tollaista opettaa, kun piirretään ihmisiä ilman mallia, koska silloin sitä voi sitten kukin omien ihanteidensa mukaan soveltaa, eikä ketään kiinnosta, ollaanko nyt realistisia vai ei. Mua vaan ihmetyttää se, että pistetään käyttämään tollasta jakoa silloin, kun piirretään mallista ihmistä, johon se ei todellakaan päde. Koko mallistapiirtämisen idea katoaa.)

 5. lukki Kirjoittaa:

  Ei munkaan mielestä ole käytännöllistä piirtää väärin, mutta on käytännöllistä pyrkiä hahmottamaan ihminen pään mittasuhteiden perusteella.

 6. Wolf Kirjoittaa:

  Toki, olen siitä ehdottoman samaa mieltä. Ja ehkä juuri siksi toivoisin, ettei opetuksessa jätettäisi huomiotta sitä ilmeistä faktaa, että pään koko suhteessa ruumiin kokoon on useimmiten suoraan verrannollinen ihmisen pituuteen.

  Mitä edes marisen, olen järjestelmällisesti ollut käyttämättä koko kaheksanjakoa koko elämäni, eikä ole koskaan kukaan maikka huomauttanut… Ihminen ihmettelee, tai jotain.Blogroll

Minä muualla

Päheit nettisarjiksii

Kategoriat

Archives