Ja tämän lisäksi vielä oikeinkirjoitusintoilija

19.01.2011 - 22:05 / Wolf.
5 vastausta - “Ja tämän lisäksi vielä oikeinkirjoitusintoilija”

 1. Mestaaja Kirjoittaa:

  Olitkos sä tamkin kuvataidelinjalla? Haen ite sinne tänä keväänä :D oliko vaikeet pääsykokeet? : >

 2. E Kirjoittaa:

  Minäkin vihaan viimeistä, mutta valitettavasti Kotus ei anna enää armoa raivolle:
  “Ns. vaikutelmaverbien (esim. maistua, kuulostaa, näyttää ja vaikuttaa) yhteydessä predikatiiviadverbiaalin sijamuotoina ovat translatiivin ja essiivin asemesta ablatiivi ja allatiivi: jäätelö maistuu hyvältä/hyvälle.

  Ablatiivin (hyvältä) tai allatiivin (hyvälle) paremmuutta ei suotta kannata jäädä puntaroimaan; ne ovat nykykäsityksen mukaan keskenään yhtä hyviä vaihtoehtoja. Näin siis silloinkin, kun allatiivi tarjoaa mahdollisuuden kahteen eri tulkintaan. Esimerkiksi lauseessa soija maistuu possulle jää tulkinnan varaan, onko soija possun makuista vai pitääkö possu siitä.”

  Onneksi sitä saa kuitenkin vihata.

 3. Maissi Kirjoittaa:

  Mä kuvittelin jossain vaiheessa, että vaikka oon kotoisin Tampereen suunnalta ni sitä ei puheessa kuulisi. Ja paskat. Hellssingissä majaillessani tajusin puhuvani niin nätisti että mää sitä ja mää tätä. Tuosta loppuviimestä en tiiä, mutta mun korvaani se kuulostaa ihan normaalilta. Murre-erot on aina ah niin ihania, nimim. luulin että emännänjatke on dildo (keittiöjakkara).

 4. Wolf Kirjoittaa:

  @Mestaaja:
  Ei ne ollu mun mielestä varsinaisesti vaikeat, mutta raskaat. Tosi pitkiä päiviä, kova tahti ja paljon hommaa, ja tietenkin jatkuva epävarmuus omasta kelpoisuudesta. Suosittelen varaamaan mukaan ruokaa ja musiikkia, ja välttämään toisten juttujen katsomista. Mutta ei tosiaan kovin vaikeat voi olla, kun tällainen urpokin pääsee sisään. XD

  @E:
  Kotus on viholliseni tässä asiassa. En ehkä kykene antamaan sille anteeksi.

  @Maissi:
  Mut ei kukaan täällä sano ‘mää’! Sanoiski, sit määki voisin luontevasti. Vaikka toki oikeasti unelmani on muuttaa Joensuuhun ja opetella puhumaan sikäläisittäin, koska se on vaan niin Suomen paras murre. Murteet on vaan niin hienoi.

 5. Möme Kirjoittaa:

  Ongelma on siinä, että ihmiset on vieraantuneet tuosta “tämä maistuu minulle” -rakenteesta. Jaan vihasi.

  Toinen ahdistus iskee aina säätiedotusta katsellessa, kun meteorologi kertoo sään olevan “pilvistä”. Siis argh. Sää on pilvinen, tai sitten “on pilvistä”.
  Jospa kieli voisi olla tarkka kuin kynä. Onneksi on tällaisia blogeja, jotka helpottaa elämää. :-)Blogroll

Minä muualla

Päheit nettisarjiksii

Kategoriat

Archives