Jotka nyt mua hieroo paskaan

15.11.2011 - 18:40 / Wolf.


Kategoria: Angst.26 vastausta - “Jotka nyt mua hieroo paskaan”

 1. merlin Kirjoittaa:

  Sussa ei ole mitään vikaa, vaan tässä ihan sairaassa yhteiskunnassa, jossa meidän pitää elää.;__;

 2. Ihan vaan Snowi Kirjoittaa:

  Vihdoinki uskallan kommata… Oon lukenu sun blogias tosi pitkään ja tiedän sun kaikki merkinnät. Oot aivan uskomaton ihminen jolla on hieno luonne (Ainakin lukemani perusteella) Kyllä sä tuut pysymään pystyssä! (: Jos et, niin toivottavasti sitte joku siut jaloillesi auttaa. Tiedän edes hieman miltä siust tuntuu ku mullakin on tunne että oon syntynyt väärään kehoon, en vaan osaa olla nainen (Niinkuin kaikki olettaa) Mut sitä mä ihailen siussa että sä oot onnistunut ‘muuttumaan’, joo tiedän en oikeen osaa sanoa sitä… Mutta ihailen sinua, olet oma itsesi, ja olet omana itsenäsi upea ihminen (: Jaksamisia siis sinne.

 3. Jipe Kirjoittaa:

  Et usko millainen myötätuntoryöppy nyt tuli… haluaisin sanoa jotain lohduttavaa ja rohkaisevaa mutta en vaan osaa. Toivottavasti kuitenkin pärjäät, olet mun mielestä tosi rohkea ihminen.

 4. Dents Kirjoittaa:

  Mun ääntä voidaan joskus luulla naisen ääneksi, ja mua sanotaan neidiksi. Tosin koulussa kun luokkalaisiin poikiin vertaa, niin ne varmaan tarkottaa sen kohteliaisuutena…

 5. Dents Kirjoittaa:

  Mut nyt mä toivon, että mä en kysymykselläni loukkaa sua, tai mee liian henkilökohtasille vesille. Jos et halua vastata, niin sano, ettet halua puhua, tai älä sano mitään.

  Mut siis, se mun kysymys. Sulla on siis ilmeisesti jonkinlaista “häslinkiä” sukupuolen kanssa, jos olen oikein käsittänyt. Nyt mä kysyn; oletko ollut ihan alusta alkaen mies, vai oletko vaihtanut sukupuolesi/alkanut muuttua neutraaliksi?

 6. Kuhis Kirjoittaa:

  Nyky-yhteiskunta on niin outo. Muka ollaan niin suvaitsevaisia, ja silti kaikki on niin väärällään.

  Esimerkiksi se mua rassaa, että niin moni tekee tästä sukupuoliasiasta hirveen haloon: “kattokaa mua, oon nainen mut haluun olla mies!” -tai toisin päin. Sinne jonnekin alle ja piiloon jäävät sinunkaltaiset, jotka vaan halauavat olla oma itsensä, lokeroimatta asiaa kummemmin. Saatika mainostamatta asiaa, kuin se olisi muoti-ilmiö.

  Sukupuolisuuntausketkin tuntuu nykyään vaan massamuoti-innostuksilta. Tiedän ihan liian monta tapausta, joissa ensin on oltu niiiiin lesboa/homoa, ja suhde onkin kariutunut kun toinen osapuoli onkin huomannut käyneensä läpi vain jonkin “pakollisen” kasvuvaiheen.

  Pidän tavastasi käsitellä asiaa tällä omalla tavallasi. Ihanaa, kun olet oma itsesi. :)

  Ihmiset, kaikki pois lokeroista!

 7. T. Kirjoittaa:

  Tuntuu nurinkuriselta sanoa, että “sairas yhteiskunta” tai “outo yhteiskunta”. Vaikka olen elänyt hyvinkin tiiviisti tässä käsiteltävien aiheiden lähellä, ymmärrän myös ns. normaalia ihmistä.

  Emme elä sellaisessa maailmassa, jossa ei ole sukupuolia. Tietty sukupuoli tai sukupuolettomuus eivät mielestäni ole toista parempia. Meidän moninaisuutemme tulee siitä, että saa olla mies, nainen, jotain siltä väliltä tai ei mitään edellämainituista.
  Jos katselee ihan tuota sarjakuvaa, niin mistä oven toisella puolella oleva voi tietää mitä piilotteleva kokee? Miten oven toisella puolella oleva voi koskaan tietää, jos transgender itkee ja piilottelee, eikä astu ylpeänä kertomaan miten asia on?

  Jos päättää elää sellaista elämää, ettei määrittele sukupuoltaan, on oltava myös sen verran paksunahkainen. Joskus joku luulee naiseksi, joskus joku pitää miehenä. Jos ottaa joka asian henkilökohtaisesti ja keskittyy siihen, että muiden pitäis muuttua, niin ei ihme kun elämästä tulee vaikeaa!
  On toki niitäkin jotka pahantahtoisesti haluavat loukata tai voimaannuttaa itseään käyttämällä sanoja mies tai nainen, mutta toiset ovat sitten vain niitä jotka eivät yksinkertasesti ajattele tällasia. Varmasti helpottaa paljon kun vain tunnustaa sen että ihmiset ovat mitä ovat, eikä sille usein voi yhtään mitään. Pitäisi olla sen verran rohkeutta, että elää oman valintansa mukaan. Tätä asiaa eivät mieti vain transihmiset, vaan kaikki seksuaalisuudeltaan, perhesysteemiltään tai elämänvalinnoiltaan “poikkeavat”.
  Eriarvoisuutta ei pidä sietää, mutta sen vuoksi ei kannata tehdä omasta elämästään helvettiä.

  Mielestäni kannattaa myös kysyä itseltään, että mikäli ei ole identifioitunut kumpaankaan sukupuoleen, miksi loukkaantuu enemmän tytöttelystä kuin pojittelusta? Ei tytöt ole sen huonompia kuin pojat. Jos ei halua olla tarkkaan kumpaakaan, ei kumpikaan mielestäni ole mikään tavoite.

  En puhu nyt omalla nimelläni, enkä tuo omia kokemuksia esiin tunnistettavasti. Mutta mikäli blogin kirjoittaja haluaa jutella kanssani, hänellä pitäisi olla mailini.

 8. Dents Kirjoittaa:

  Wolf: Kiitos vastauksesta, tulipahan selvyys :)

 9. peterick Kirjoittaa:

  Voimia ja jaksamista sinne. “Ja ruumistani täällä vaikka pilkataan, sieluuni koskea ei voi milloinkaan” <3

 10. inkubi Kirjoittaa:

  Seuraavan kerran kun joku alkaa naureskella vessassa noin niin sanot pokkana että et jaksanu oottaa naisten vessan ovella puolta tuntia että pääsisit kuselle. Itekin käyn usein miesten vessassa vain siks että ne on AINA vapaita. xD Naisten vessat puolestaan on aina varattuja ja lisäks niihin on vielä jonoakin. En käsitä mitä ihmettä ne jäävät aina munimaan sinne.

 11. Sanassa veneessä ollaan Kirjoittaa:

  Tuttu tunne bro :(

 12. hm Kirjoittaa:

  “Pitäisi olla sen verran rohkeutta, että elää oman valintansa mukaan.”

  Mutta kun seksuaalisuuden tai trans-asioiden suhteen ei ole liiemmin valinnanvaraa. Sitä on mitä on. Kellä on rohkeutta, kellä ei. Erilaiset elämäntapavalinnat tai perhesysteemit ovat täysin eri tason juttuja, itse valittuja tekoja, eivät ominaisuuksia. Toisinaan ärsyttää miten ihmisten ominaisuuksia ja elämäntapavalintoja pidetään täysin verrannollisina vain juuri näissä asioissa – harva vertaisi esim. heteroseksuaalisuutta elämäntapavalintoihin, mutta sitä tehdään homo/trans- aihepiirin kohdalla jatkuvasti.

 13. wtf Kirjoittaa:

  Miesten ja naisten erottamisen vessa-asioiden suhteen ymmärtää varmasti myös transmies. Niillä taataan tietty turvallisuus, yksityisyys ja häveliäisyys.

  Eli oli se sukupuoli-identiteetti mikä tahansa, niin kannattaa varmaan käyttää vessoja sen sukupuolielimen mukaan.

  Kyllä se tuppaa olemaan häiritsevää jos nainen (fyysisiltä ominaisuuksiltaan) kävelee sisälle kun itse on pisuaarilla meisseli kädessä.

 14. Daniel Kirjoittaa:

  Mä toivon kovasti että toi “wtf” on trolli. Mitä vitun tekemistä sillä, millaiset genitaalit samassa huoneessa virtsaavat omaavat, on turvallisuuden tai yksityisyyden kanssa?

  Mä häiritsen varmasti kaikkia käymällä vessassa, kävin sitten missä tahansa, sillä mulla on parta, vagina ja saatan vielä jopa tuijottaa sitä sun meisseliä, kun oon vielä hinarikin. Että missä vitussa sitä pitäisi sitten käydä kusella?

 15. wtf Kirjoittaa:

  Ainakin itelle tulee mieleen tuosta turvallisuudesta, että sillä ennaltaehkäistään raiskauksia ja ahdistelua syntymästä. Yksityisyyden kanssa sillä on suoraakin tekemistä ja siitä syystä miesten vessoissa ei niitä lukkoja usein olekkaan, kuten tuossa stripissäkin mainitaan.

  Jos sulla on vagina niin mene ihmeessä naisten vessaan. Sielä on varmaan roskikset kuukautissiteille. En usko että pisuaariakaan käyttäisit, joten ihan käytännönkin kannalta varmaan paras vaihtoehto.

 16. Wolf Kirjoittaa:

  No vagina ei kylläkään tarkoita automaattisesti sitä, että olisi kuukautiset, koska testosteronilla olevalla transmiehellä ei tietenkään niitä ole. Se vagina ei kuitenkaan katoa niillä hormoneilla, vaan siihen vaaditaan leikkaus. Mutta luulen, että Danielin pointti oli nyt se, että eihän sitä voi naisten vessassakaan käydä, kun hormonien ja yleisen habituksensa vuoksi näyttää ja kuulostaa nimenomaan mieheltä, ja naiset yleensä alkavat inistä miehistä vessoissaan.

  Ja tässä en ota edes puheeksi sitä väärässä vessassa käymisestä johtuvaa psyykkistä haittaa, koska et ilmeisesti ole valmis ottamaan sitä huomioon, tai ainakaan näe sitä niin tärkeänä, että sen vuoksi voisi rikkoa sosiaalisia normeja.

  En sinänsä ihan ymmärrä tuota yksityisyysargumenttia, koska kai se nyt on ihan yhtä paha avata ovi miehen ollessa paskalla kuin naisen ollessa kusella. No, miten kukin asian näkee.

  Mutta olen nyt kyllä oikeasti aika järkyttynyt siitä, että jonkun mielestä ei saisi käydä siinä vessassa missä haluaa. Olen aina kuvitellut, ettei ketään kiinnosta niin paljon, kun ei tätä kyseistä insidenttiä ennen ole koskaan mitään huomauteltu (paitsi naisten vessassa). Mutta sekin tuntuu ihan naurettavalta, ettei sitten voisi käydä ollenkaan julkisissa vessoissa, ellei tarjolla ole unisex- tai invavessaa. Invavessankin käyttäminen tuntuu tyhmältä, kun sinnekin voisi haluta joku sitä oikeasti tarvitseva henkilö. Äh, ahdistavaa.

 17. Sis Kirjoittaa:

  Parasta olis, että julkisiin tiloihin rakennettaisiin vaan unisex-vessoja. Jonot helpottuis – tai ainakin tasa-arvoistuis – eikä tarttis miettiä, mihin vessaan voi mennä. Miehetkin sais tehdä tarpeensa rauhassa toisten näkemättä (on varmasti niitäkin miehiä, jotka mieluummin pissaisivat kopin suojissa, eikö? Ja kai parissa kopissa vois olla se pisuaarikin, jos se on niin välttämättä miehuudelle, että saa pissiä seisaaltaan. Tosin tutkimusten mukaan terveellisintä olis miesten pissata istualtaan, jolloin virtsarakko pääsee kunnolla tyhjentymään, mikä taas voi estää eturauhassyöpää kuulemma.

  Unisex-vessat! Ja nyt ei sitten auta sanoo, et ei voi, kun eihän naiset halua käydä kakalla niin, et miehet kuulee. Miksi lesbot ei sitten saa olla yhtä häveliäitä?

 18. wtf Kirjoittaa:

  Wolf: Niin yksityisyysaspekti pätee niin miesten kuin naistenkin kohdalla. Pointti onkin siinä, että paljastaako itsensä samalle vai vastakkaiselle sukupuolelle. Tässä on ero. Uimahalleissa ja vesipuistoissa toimii sama jako, ja nainen miesten pukuhuoneessa voi olla yhtä “paha” juttu kuin mies naistenpuolella.

  Kiinnostaisikin tietää, että menetkö tuollaisissakin paikoissa miesten pukuhuoneeseen?

  Otit vielä huomioon tuon “väärässä vessassa käymisen tuoman psyykkisen haitan”, mikä tuntuu hieman ristiriitaiselta, kun juuri ylläolevassa sarjakuvassa sitä psyykkistä haittaa tuotti “oikeassa” vessassa käynti.

  Unisex-vessoille ehdoton kyllä. Pisuaari tuskin on välttämätön kenenkään miehuudelle, mutta se on käymälän ylläpitäjälle puolet halvempi vaihtoehto kuin läjä pönttöjä.

 19. Wolf Kirjoittaa:

  Tarkoitin psyykkisellä haitalla lähinnä sitä tunnetta, mikä itselle tulee sen väärän vessan käyttämisestä, eli siitä, miten joutuu tavallaan julkisesti julistamaan, mitä siellä housuissa killuu tai on killumatta. Muiden ihmisten reaktiot ovat sitten asia erikseen.

  En ole käynyt uimahalleissa tai vesipuistoissa sitten lapsuuden juuri tästä syystä, ja koska menetys ei ole suuri, en todennäköisesti joudu koskaan tuota kysymystä miettimään.

  Edelleen toi yksityisyys mietityttää, tai siis ymmärrän, miksi heteromies tai heteronainen voi oudoksua tai jopa kammoksua intiimirajojen rikkomista eri sukupuolen edustajan kanssa, mutta entä sitten ei-heterot, joille mahdollisesti se oman sukupuolen edustaja on juuri se, jolle ei haluta paljastaa intiimejä yksityiskohtia? Mulla tosin on varmaan tässä joku lähtökohtainen ymmärrysongelma ihan vain siksi, etten ole koskaan kokenut alastomuutta tai ulostamista tms. oikeastaan mitenkään erityisen intiiminä tai häveliäisyyttä vaativana toimintana, eikä mua juuri kiinnosta mitä sukupuolta mun seurassa olevat ihmiset on, oltiin siinä vaatteet päällä eli ei.

  No mut hyvä et kannatat unisex-vessoja! Poistaisivat tämänkin lähtökohtaisesti typerän ongelman päiviltä.

 20. iippe19 Kirjoittaa:

  Tuntuu et sullon lähtökohtanen ymmärrysongelma moneen asiaan koska käsittelet kaiken itsesi ja erityisesti sukupuolesi kautta.

 21. Wolf Kirjoittaa:

  Todennäköisesti.

 22. Sis Kirjoittaa:

  Mut miten muuten voi maailmaa ja elämää kokea kuin itsensä kautta? Ihmettelen ja kysyn vaan! Ja sukupuolihan ja seksuaalisuus on iso osa identiteettiä. Meidän, jotka mahdutaan “sisäsiisteihin” karsinoihin ei vaan tartte niin paljon olla kyseenalaistettavana ja ihmeteltävänä.

 23. arua Kirjoittaa:

  Mun pitäisi yleensä olla hiljaa, mutta ottamatta sen tarkemmin kantaa tuohon vessaongelmaan, tuli vain mieleen tuosta yhdestä kommentista…
  Maailman voi kokea vain itsensä kautta ja sukupuoli on osa identiteettiä, mutta luulen että siitä on lähinnä haittaa jos käsittelee aivan kaiken sen sukupuolen kautta.

  Ihminenhän lokeroi itsensä monella tapaa, ja oma identiteetti rakentuu monesta eri asiasta jotka asettavat saman ihmisen useaan eri lokeroon. Kaksi biologisesti eri sukupuolta voi joissain tapauksissa olla enemmän “samaa porukkaa” kuin kaksi samaan sukupuoleen kuuluvaa.

 24. Sis Kirjoittaa:

  Hah. Aivan kuin Wolf käsittelis kaiken vaan sukupuolensa kautta. Aika paksua väittää sellasta. Blogi on avoin päiväkirja ja päiväkirjaan on tapana yleensä päivittää kaikkein kurjimmat ja hienoimmat hetket, eikö? Ja kun tarkkaan luet, arua, tätä Wolfin blogia, et voi olla huomaamatta, että sukupuoleen liittyvä ahdistus on vain yksi Wolfin bloggaamista asioista.

 25. arua Kirjoittaa:

  Viime aikoina on ollut tuttujen kanssa puheena ihmisen aivojen toiminta ja se, että hyvin usein sanomiset ymmärretään väärin tai asioissa nähdään yhteyksiä joita ei ollut. Tämä taitaa olla esimerkki sellaisesta, ja olisin tietysti itse voinut olla selkeämpi…

  Viittasin tässä kommentteihin 20, 21 ja 22, joista kommentista 22 käsitin että sukupuoli on erityisen isossa asemassa oman identiteetin näkemisessä. Sitä vain ajoin takaa ettei sen kannata antaa olla liian iso asia, koska sellainen käsitys itselle jäi että se on nimenomaan iso osa identiteettiä.

  En siis väittänyt että Wolf käsittelee kaiken sukupuolensa kautta, kunhan sanoin jotain yleisluontoiseksi tarkoitettua, mikä olisi epäilemättä pitänyt jättää sanomatta. ´:)Blogroll

Minä muualla

Päheit nettisarjiksii

Kategoriat

Archives