Pahoittelen raivokasta eläintiedestondistani

20.12.2013 - 19:17 / Wolf.
15 vastausta - “Pahoittelen raivokasta eläintiedestondistani”

 1. Surkea Kirjoittaa:

  Äh miekkavalaat on yksiä lempieläimistäni, ihania, mistä oikein katoit Blackfishin, oon ettiny sitä mutten tunnu löytävän? ;__;

 2. Oona Kirjoittaa:

  Awwh ;_; ♥

 3. Wolf Kirjoittaa:

  Ite katoin Blackfishin Netflixin jenkkiversiosta (en tiedä onks suomiversiossa ku en käytä).

  Torrent löytyy kyllä myös ainaki pb:stä, mutta sehän on laitonta ja moraalitonta ja kauheaa.

 4. tuuca Kirjoittaa:

  Omg, mä en tiennyt noita juttuja ;__; ! Nyt heräs kauheet sympatiat ja rakkauskohtaukset miekkavalaita kohtaan. Aaaaaaaaa!

  Ja vähän jännä toi kieli-kulttuuri-juttu :o tosi jännäää! Ja mitähän kaikkia tunteita multa jääkään kokematta kun en omista miekkavalaan aivoja D:::: ?!

 5. Jonse Kirjoittaa:

  Äläpä yleistä ensinmäisessä kohdassa, ennen kuin todistetaan toisin ja löytyy toinen vastaavasti toimiva eläinlajike. Muuten aika eeppisesti aloitettu merkintä!:D Mutta tosiaan keikot(oliko se amerikan alkuasukkaiden nimitys miekkavalaista), peikkohait(en ole varma onko se vammanen käännös kärsähai vielä se virallisempi nimitys) ja kalmarit on kyl… ;__;

 6. Wolf Kirjoittaa:

  Oli jo tarpeeks kauhee wall of text, en kokenut sanan “tiettävästi” lisäämistä tarpeelliseksi (koska kaikkihan on vaan tiettävästi jotakin, koska tietoa tulee lisää koko ajan). Eläimet on muuten lajeja eikä lajikkeita, lajikkeet on saman lajin sisällä jalostettuja viljelykasveja. NIPO-WOLF ISKEE JÄLLEEN LUKITKAA OVENNE HOHOHO

  Keiko oli käsittääkseni vaan sen Free Willyssä Willyä esittäneen valaan nimi, ja ihan japanilainen nimi vaan. Eri alkuperäisamerikkalaisten kielissä on eri sanoja miekkavalaalle, mut en oo kuullu keikoiksi kutsuttavan. Kuulostaa vähän Bambi-syndroomalta.

  Peikkohait on kans mielestäni ihan se oikea käännös, ja ne on söpöimpiä ikinä, en edes pysty <3

 7. Jonse Kirjoittaa:

  Hups! Piti kirjoittaa laji. Inhimillinen just heränneen ihmisen kirjoitusvirhe. X’D
  Pitää nipottaa, että ihmiset oppii! Ei muuten kieltenkään oppimisesta tulis mitään, jos joku ei nipota.

  Aaa, hyvä saada valaistus tuohon keiko hommaan. Kotopuolen ja kanadanserkkujen kanssa niitä ollaan keikoiksi kutsuttu. Ehkä sen takia, että toiset eivät heti siinä asioita höpistessään suomeksi/englanniksi muista sitä oman kielen sanaa. Keiko tuli sieltä serkkujen puolelta ja heiltä, varmaan nyt virheelliseksi osoittanuinut käsitykseni, sen selityksen kuulin, että olisi alkuperäiskansan antama nimitys. MINUA VIILATTIIN LINSSIIN! Ne mokomat kujeilevat vaahterat! >8(

  Onko se muutettu?! Hyvä! Muistan, kun animaation lopputyötä tehdessä piti esseeseen etsiä kirjallisia lähdetietoja peikkohaista. Silloin ei kyllä äidinkielemme lähteistä ei otusta löytynyt peikkohai nimikkeellä. Vaan juurikin tuon… ygh.. Kärsähai. Hei haloo? Missä sillä on muka kärsä? D:

 8. Wispie Kirjoittaa:

  Eikös delffiineillä oo vähän samoja ominaisuuksia? Tosin ne nyt on aika yliarvostettuja haha :D Mutta jännästi aika usea merinisäkäs on suhteellisen älykäs.

 9. Wolf Kirjoittaa:

  Miekkavalas on delfiini, se on delfiinien heimon suurin laji. Mut joo, kyllä kaikki valaat on tosi älykkäitä ja emotionaalisesti kehittyneitä, pikku pupulaiset. No, ei kovin pikku. Isot pupulaiset <3

 10. peterick Kirjoittaa:

  Itse kammoksun jostain syystä syvästi kaikkia mereneläviä (jopa niitä suloluttanadelfiinejä), mutta samaan aikaan ne kiinnostaa mua enemmän ku moni muu asia! Koen niitä kohtaan pelonsekaista kunnioitusta ja ihailua ja tahdon tietää niistä kaiken mahdollisen. Ihana tietopaketti, tätä lisää :) Kunpa kaikki maailman ihmiset arvostais edes puoliksi niin paljon eläimiä kuin sinä.

 11. Minävaan Kirjoittaa:

  Mulla on unikaverina pieni miekkavalaspehmo ;_; <3

 12. Joakim Kirjoittaa:

  Ooooooh opin taas uutta! Pitää kahtella heist dokkareit <3

 13. Laeri Kirjoittaa:

  Hoi Wolf, osaatko antaa mitään lähdettä/tarkempaa tietoa tuohon miekkavalaiden tunteidenkäsittelyyn erikoistuneeseen aivoalueeseen? Ilmeisesti Blackfishissä tähän viitataan jotenkin, mutta pikawikityksellä ja guuglaamisella en löytänyt mitään sen fiksumpaa, jonkun ympäripyöreän maininnan limbisestä järjestelmästä.

 14. norpatti Kirjoittaa:

  Jee! Munkin ehdottomasti lempparielukkoi <3<3 Oli henkeäsalpaava kokemus nähdä näitä Lofooteilla.

 15. inkubi Kirjoittaa:

  The feeeeels. :D <3 Luulin aina pentuna et toi valkoinen kuvio niiden päässä on silmä, köhh.Blogroll

Minä muualla

Päheit nettisarjiksii

Kategoriat

Archives