Pato hajoaa

2.01.2014 - 4:39 / Wolf.


Kategoria: Angst, Provo, Pyhä aivottomuus.7 vastausta - “Pato hajoaa”

 1. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  BBC on kyl queer-baiting mestari. Yks syy miksen kato myöskään Merlin-tai Atlantis sarjoja :|

 2. Dents Kirjoittaa:

  Mitä se queer baiting nyt on? En ihan täysin ymmärtänyt kun yritin googletella.

 3. Wolf Kirjoittaa:

  Kopioin vastaukseni facebookista, ku oon laiska:

  Queerbaiting on siis sitä, että annetaan jatkuvasti vihjeitä siitä, että yksi tai useampi hahmo olisi queer, mutta sitten siihen ei koskaan saada mitään definitiivistä vastausta, tai Sherlockin tapauksessa koko homma heitetään läskiksi ja tehdään siitä läppä (“hahahaha mrs. Hudson on niin tyhmä kun luulee meitä poikaystäviks lololol”). Se on ongelmallista siks, että sen avulla koukutetaan queer-yleisö katsomaan/lukemaan/kuluttamaan siinä toivossa, että tässä olisi oikeasti jotain representaatiota tarjolla, ja sitten meidän seksuaalisuudesta/sukupuolesta/mistä ikinä tehäänkin vaan vitsi.

  Tumblrissa on taas ihmiset osanneet selittää tän paremmin ku mä (alkuperänen postaus on valitettavasti poistettu, mut löytypä rebloggaus, jossa kiva analogiakin perässä): http://therainbowhub.tumblr.com/post/65043088291/an-explanation-of-queer-baiting-and-why-its-a-problem

 4. Canelia Kirjoittaa:

  Tämä on häirinnyt minua kahden ekan kauden ajan, mutta nyt vasta löysin sille nimen. Jee! (..ehkä)

 5. Dents Kirjoittaa:

  Kiitos! Nyt ymmärsin.

 6. cööö Kirjoittaa:

  Itsekin katson bi-seksuaalina siinä toivossa ihan koukussa sherlockia koska johnlock ja aina petyn kun mitään ei oikeasti tapahdu, nyyhkis, mutta en osaa jostain syystä ajatella että se olisi tarkoitettu polkemaan oikeasti homoseksuaalien/trans/jne tunteita, vaan me jotka havaitsemme/shippaamme seksuaalivähemmistöjä tartumme ihan suht normaaleihin ystävyyssuhteiden hellyydenosoituksiin vähän eri tavalla. Joo okei joissain sarjoissa heterot laitetaan vähän turhan eroottisiin kohtauksiin keskenään että siitä ei voisi olla ei-fanityttöilijäkään vetämättä päätelmiä, mutta noin niinkuin yleisesti.
  Ps. sherlockin viitataan olevan a-seksuaali, eikä sitä mielestäni ainakaan vedetä leikiksi? seksuaalivähemmistö sekin.

 7. Wolf Kirjoittaa:

  Sherlockin ei anneta olla ace siinä, että sarjaan on väkisin tungettu seksuaalista jännitettä Irenen ja Sherlockin välille, vaikka kirjoista vastaava puuttuu (koska eihän siis ole mahdollista, että joku mies vois ihailla jotain naista sen älykkyyden takia ilman, että se samalla seksuaalisesti himoitsis sitä, mitä se Doyle oikeen ajatteli???). Mut no, tietenkään yks seksuaalinen tunne ei tarkoita, etteikö henkilö vois olla aseksuaali, mutta taas kertoo vaan siitä, miten tähänkään asiaan ei voida antaa definitiivistä vastausta. Eli syötti on vedessä.

  Shippaushommat on nyt kuitenkin musta vähän eri juttu, tai siis Sherlock on just loistava esimerkki siitä, että se subtext on sinne ihan tietoisesti kirjoitettu, minkä näkee mm. siitä kuinka helvetin usein ne hahmot itse puhuu siitä (vinkki: koko ajan).

  Tietenkin shippauskulttuurilla on oma osansa tässä, koska näillä aloilla työskentelevät tyypitkin käyttää internetiä ja niin ovat havainneet, että tämä homma myy (toinen esimerkki tästä on vaikka Teen Wolf, joka häpeilemättömästi käyttää Sterekin suosiota hyväkseen markkinoinnissaan). Tuskin kukaan ainakaan näitä mainittuja sarjoja kirjoittava taho nyt tietoisesti tarkoittaa polkea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tunteita, niiltä vaan puuttuu ymmärrys shippaajafanservicen tosiasiallisista seurauksista. On tosi tärkeetä nähdä, että se, mikä on shippaajille kikatuttavaa fanserviceä, voi olla jollekin muulle vahingollista. Se, että “fanitytöt nyt tykkää shippaa” ei siis voi olla mikään peruste sille, että queer-koodataan hahmot mutta pidetään ne kuitenkin lopulta kivoina cishetteinä ettei vaan pitäis oikeesti miettiä mitä oikeen tehään.

  Ups, tulipa taas tilitystä. Mulla on joku kestovitutus päällä näemmä.Blogroll

Minä muualla

Päheit nettisarjiksii

Kategoriat

Archives