Tule elämääni, rakas T

2.07.2014 - 22:31 / Wolf.



Transpolilla piti aikanaan piirtää kuva itsestään prosessin jälkeen, ja tekipä mieleni kokeilla uudelleen. Yllättäen aika naamakeskeiset on mun tavoitteet, karvanen ja tasapaksu oon jo valmiiks. Yritin pitää vielä tunnistettavana, tutut tietää onnistuinko.

Kategoria: Tulevaisuus.



7 vastausta - “Tule elämääni, rakas T”

  1. marj Kirjoittaa:

    Tsemii! Harkitse hyvin.

  2. Riikin Kirjoittaa:

    En oikeasti tiedä, kehtaanko edes kirjoittaa tätä. Tämän kuvan perusteella haluaisit olla mies ja nyt tunnustan.. . olen koko ajan luullut sinua mieheksi. Siis, olen pitänyt sinua miehenä, joka haluaisi olla nainen. Eli olen vetänyt asetelman jostain syystä päälaelleen. En tiedä, jotenkin asenteesi, tapasi tehdä näitä merkintöjä ja ilmaista niissä asioita muistuttaa minua miehestä.

    Toivottavasti et pidä tätä loukkaavana, olen ollut sokea.

    Ps. Kuva on upea. Rakastan tyylisi moniulotteisuutta.

  3. Wolf Kirjoittaa:

    Oot todennäköisesti luullu mua mieheksi koska mä – yllätys yllätys! – olen mies.

    Mä en halua olla mies, mä olen mies. Transsukupuolinen ihminen ei “halua” olla mitään sukupuolta, hän on sukupuoltaan. Se, että hänen genitaalialueensa mahdollisesti ei vastaa hänen sukupuoltaan yhteiskunnan odottamalla tavalla ei tarkoita, etteikö hän silti olisi sukupuolensa edustaja. Olen tehnyt tästä aiheesta merkinnän.

    Eli siis transmies ei “halua” olla mies, hän on mies. Transnainen ei “halua” olla nainen, hän on nainen. Muunsukupuolinen henkilö ei “halua” olla muunsukupuolinen, hän on muunsukupuolinen. Ja niin edelleen. Genitaaleilla ei ole merkitystä.

    Voisin kirjoittaa tästä pitkästi, mutta sen sijaan ohjaan vain tutustumaan aiheeseen omin päin, koska kouluttaminen ei oo varsinaisesti mun tehtävä, ja koen asettavani itseni siinä haavoittuvaiseen asemaan (syy miksen ole tehnyt mitään “transsukupuolisuus 101” -sarjakuvia). Google on ystäväsi, ja jos kaipaa henkilökohtaisempaa touchia niin Setan Transtukipiste palvelee.

  4. Skjere Kirjoittaa:

    Pakko vielä minunkin tulla selventämään yksi asia, minkä uskon hämmentävän ihmisiä, ja mikä on ihan liian yleinen käsitys.

    Ihmiset luulevat usein, että transmies on miehen kehoon syntynyt nainen. Ei. Transmies on ikävä kyllä biologisesti syntynyt naisen kehoon, mutta on mies. Siksi termi nimenomaan on transMIES. Ja transnainen toisinpäin. Transmies on mies. Ei nainen joka haluaa olla mies, ei mies joka haluaa olla nainen, vaan nimenomaan mies. Ihan niinkuin Wolf asian väänsi rautalangasta.

    Halusin vain tulla tämän vielä sanomaan, koska itse olen törmännyt niin usein väärien termien käyttöön. Riikin, tiedän, ettet varmasti tarkoittanut olla loukkaava kommentillasi, ja kirjoitit sen varmasti puhtaasta uteliaisuudestasi, mutta itse ainakin toivoisin, että jos ihmiselle tulee tuollainen ajatus, niin kannattaa muistaa, että aihe on monelle todella arka. Vaikka se on kommentti, väärinymmärrys, kaiken lisäksi internetissä, ne voivat satuttaa monia transsukupuolisia. Jos koet, että kommenttisi voisi mahdollisesti loukata jotakuta transsukupuolista, toivoisin, että ne kommentit jätettäisiin mahdollisesti lähettämättä. :) En tarkoita hyökätä, mutta olen itse niin monesti nähnyt netissä tilanteita, joissa transsukupuolisen ihmisen tunteet ovat saaneet pahankin kolhauksen, kun joku ei ole osannut ajatella, että hänen sanansa voisivat olla todella satuttavia.

    ps. anteeksi Wolf, en tarkoita aloittaa tästä mitään paskamyrskyä, itseäni vain jäi häiritsemään, niin oli pakko tehdä pari lisäystä. Tää kuva on hieno, muistan kun itse tein samanlaisen omalla käynnilläni. Muistan, et se oli jotenkin todella hämmentävä tilanne, ainakin ittelleni. Tuntuu hassulta, että pyrittiin asettamaan tavoitteita ja toiveita ulkonäölle, kun kukaan ei todellisuudessa voi tietää varsinaista lopputulosta.

  5. Wolf Kirjoittaa:

    Mitä Skjere sanoi. (Paitsi et itse en puhuis mistään biologisesti sukupuolta X olevista kehoista, mun keho on miehen keho kaikista näkökulmista, koska olen mies. Mut sanahelinää, itse sanallistan sen vaan yleensä just niin, että mun keho ei vastaa mun sukupuolta yhteiskunnan odottamalla tavalla.)

    Pieni lisähuomautus Riikinille myös siitä, että on aika loukkaavaa transnaisia kohtaan olettaa, että miehekkäästi itseään ilmaiseva transihminen olisi transnainen. Kuten sanottu, transnaiset ovat naisia. Voivat he toki olla miehekkäitä siinä missä kaikki muutkin naiset, mutta se, että heitä pitää automaattisesti muita naisia miesmäisempinä kuulostaa herkästi siltä, että invalidioit heidän sukupuolensa ja pidät heitä miehinä, ja tämä on todella, todella loukkaavaa, sekä myöskin yksinkertaisesti väärin. Googlauslistaan vois lisätä sanan “transmisogyny”.

    Mutta joo, en mäkään halua tästä mitään paskamyrskyä, varsinkin kun olit kuitenkin selvästi ystävällisin tarkoitusperin liikenteessä. Haluan vaan pitää tän blogin sataprosenttisesti turvallisena tilana transihmisille ja mulla on aika nollatoleranssi mun tai jonkun muun väärinsukupuolittamiseen.

  6. Skjere Kirjoittaa:

    (joo, mua turhautti jo kirjoittaessani kommenttia, etten osannut asettaa asiaa sanallisesti korrektiksi. Muistin vasta nyt, että termi “määritetty syntyessään tiettyyn sukupuoleen” on imo sopivin käsite aiheeseen. :’) pahoittelut siis tästä. Genitaalit kun ei tosiaan sukupuolta määrittele, eikä mikään muukaan. Mut johonkin on ikävä kyllä joskus pakko vetää marginaali, kun yritetään selventää asiaa.)

    On todella kurjaa, että transsukupuoliset henkilöt joutuvat itse vääntämään rautalangasta käsitteet jne. Varsinkin Suomessa. Tietoisuutta kun ei ikävä kyllä täällä jaella aiheesta kovinkaan paljoa. Toivoisin siis, että Riikin myös ymmärtäisit, ettei minun vastaukseni (eikä varmasti Wolfinkaan), tarkoittaisi olla mitenkään henkilökohtainen vastahyökkäys sinua kohtaan. Asia vaan kun tosiaan yksinkertaisesti menee niin, että transsukupuoliset joutuvat käsittelemään näitä asioita pahimmassa tapauksessa päivittäin. Kun siihen lisätään vielä se, että aihe on mahdollisesti ahdistava ja arka, niin sitä ei pitkään jaksa puida. Kenenkään ei pitäisi joutua selittelemään sukupuoli-identiteettiään yhtään kenellekään. Sillä kun ei ole about ikinä mitään merkitystä, joten miksi se pitäisikään varmistella. ANYWAYS. Toivon kuitenkin, että Riikin sait asiaan selvyyden, ja tosiaan kannatan tutustumaan aiheeseen tarkemminkin. :)

  7. Riikin Kirjoittaa:

    Luin itse asiassa juuri aiheesta kirjan ja ymmärrän, mitä tarkoitatte. Käytin vääriä ja varmasti loukkaavia ilmaisuja, toivon, että ymmärrätte tämän. Lähipiirissäni ei transihmisiä ole, joten olen tutustunut aiheeseen puhtaasti kirjojen, blogien ym. välityksellä + opiskelen sairaan -ja terveydenhoitajaksi.

    Ymmärrän, että vastauksenne eivät ole tarkoitettu hyökkääviksi, enkä niitä sellaisina otakaan. Olen vain pahoillani asiattomasta kommentista. Tiedän, ettei kenenkään tarvitse eikä kuulu selitellä mitään. Enkä minä ainakaan tämän enempää selityksiä kaipaakaan. :) Enkä halua tuottaa kenellekään pahaa mieltä.



Blogroll

Minä muualla

Päheit nettisarjiksii

Kategoriat

Archives