Kunnon kuohuviini juodaan pahvimukista

20.05.2010 - 15:15 / Wolf.


Kategoria: Jee, Random.3 vastausta - “Kunnon kuohuviini juodaan pahvimukista”

 1. Random Kirjoittaa:

  Nee, mikäs koulu on kyseessä?? :D olen kuumeisesti etsinyt paniikissa mihin lähteä lukiosta ja nimenomaan animaatio ja sarjakuva-ala olisi mieluinen.

 2. Wolf Kirjoittaa:

  Mä olin Lahden kansanopistossa, eli siis maksullisessa koulussa niille kämille, jotka eivät pääse mihinkään oikeaan kouluun. Oli ihan kiva, vaikkei siellä miksikään proksi tule. Hauska hengausvuosi kumminkin. Oriveden opiston sarjislinjasta olen myös kuullut kehuja, se tosin on perseessä, eikä siellä ilmeisesti ole animaatiokursseja.

  Sarjakuvaa voi vissiin tästä vuodesta alkaen opiskella myös Lahden muotoiluinstituutissa (en siitä tosin tarkemmin tiedä, itseäni kun ei tuo Lahti tän jälkeen inspaa enää paskaakaan), muista vaihtoehdoista en tiedä. Turussa on ilmeisesti Suomen paras (en tiedä vaikka olis ainoakin) animaatiokoulu, mutta sen tuloksia nähneenä en suosittele. Jos oikeasti animaattoriksi haluaa, suosittelen Suomesta lähtemistä. Esim. Dublinissa on koulu, jonka päämäärä on kouluttaa ihmisiä suoraan Disney-tyyppiseen duuniin. Ongelmaksi tietenkin nousee se, että 2D-animaatio on lievästi kuollut, eli tulevaisuuden työllistyminen on aika olematon. Sen ainoan oikean animaation uutta nousua odotellessa… Tai sit pitää vaan lähtee Japaniin. Siellä nyt ei ainakaan toivottavasti 2D kuole koskaan (tai jos kuolee, mäkin kuolen).

  Jos kansanopistoon aattelit lähteä, niin sen verran varoitan Lahdesta (tai no, en tiedä onko varoitus, kun en tiedä mikä sua kiinnostaa), että animaatio-osuus opinnoista sisältää äärettömän vähän piirrosanimaatiota. Tietenkin ihan ymmärrettävää, se kun on niin työlästä, mutta itseäni ei mikään muu animaation osa-alue kiinnosta, joten olin tähän aika pettynyt. Lintsasin sit iloisesti lähes koko kevään, ku ei noi vaha- ja nukkeanimaatio hirveesti innosta…

  Toisaalta toi linja on ihan uus (me oltiin eka ryhmä ikinä), voi olla, että opetussuunnitelma on ens vuonna hyvinkin erilainen.

 3. anna Kirjoittaa:

  hajosin totaalisesti! ihan vitu hyvä :DBlogroll

Minä muualla

Päheit nettisarjiksii

Kategoriat

Archives