Suurenmoinen ruumissaatto

24.10.2010 - 17:49 / Wolf.
9 vastausta - “Suurenmoinen ruumissaatto”

 1. Mussu Kirjoittaa:

  Varmaan ainakin sitä omaa oloaan helpointa helpottaa niin, että pyrkii olemaan itse mahdollisimman vähän “osallisena” touhuun?
  Tai sitten homma muistuu mieleen vieläkin useammin ja vielä paskasempi olo…….
  Jotkut ajattelevat niinkin, että voi yhtä hyvin mättää vaikka lihaa, kun ei muka vaikuta mihinkään eikä kuitenkaan voisi pelastaa yhtäkään elukkaa. Tällaiseen ei tietenkään pidä sortua. Luulen että kasvissyöjiä olisi järjetön määrä enemmän, jos ihmiset luopuisivat nimenomaan tuosta harhakuvasta joka tavallaan itse toteuttaa itseään.
  Itse voi auttaa asioita myös esim. ihan henkilökohtaisesti ottamalla yhteyttä omiin kansanedustajiin ja udella, voisivatko ajaa läpi esim. häkkikanaloiden kieltämistä, äänestämällä muutenkin ahkerasti jne. Itse olen itse sitä mieltä että homma pitäisi hoitaa kuntoon nimenomaan lainsäädännön kautta, eikä esim. sekasyöjiä syyllistämällä, mikä tuntuu joillekin vegeille olevan se oma juttu.(Sellainen syyllistäminen, mitä jotkut veget harrastavat jopa toisia vegejä kohtaan, on sellaista touhua joka pikemminkin vituttaa siinä määrin että kävisi mieli panna joku vasikka poskeen ihan vittuillakseen.. Ainakin omassa tapauksessani.)
  Mutta tosiaan, oma esimerkki siinä että ei esmes. syö lihaa on tehokas tapa vaikuttaa ympärillä oleviin ihmisiin, ihan oikeasti. Ainakin itseeni tuo vaikutti että kaveri amiksessa ei lihaa mättänyt lainkaan ja söin hyviä kasvisruokia tuon luona, tietty edellyttää sitä ettei kaveri ole mulkvisti kusipää tai mainosta asiaansa niin aggressiivisesti että toinen olisi alun alkaenkin “puolustuskannalla” joka herättääpi vain enempi halun taistella vastaan….
  Tietty sitten kun on isompi ja rikkaampi voisi olla järjestämässä vaikka jotain hippitapahtumaa. Itse järjestäisin mielelläni sellaisen, jossa tarjottaisiin ilmaista, hyvää kasvisruokaa, ja eri firmat saisivat tulla sinne tarjoilemaan ja mainostamaan omia vegaanisia tuotteitaan. Kaikki työttömät ja muut köyhät ainakin tulisivat paikalle, ja kenties hoksattuaan jonkun herkulliselta maistuvat ruuan, ostaisivat sitten sitä seuraavalla kerralla lenkkimakkaran sijaan kun käypi mieli hyvää.

 2. Mussu Kirjoittaa:

  “Suomalainen elää keskimäärin 79,1 vuotiaaksi. Keskiverto suomalainen syö vuodessa 69,3 kg lihaa. Elämänsä aikana tämä keskivertoihminen siis nauttii lähes 5500 kg lihaa.”

  Joltain foorumilta nappasin tällaista.. En tiedä mihin tilastoihin tuo luku perustuu ja lieneekö muka oikeasti noin korkea, mutta vaikka tuo pitäisi edes puoliksi paikkaansa, niin voipi papuja natustellessaan lohduttautua sillä, että aika monta yksilöä kerkeisi “keskimäärin” pelastamaan kuitenkin ihan vaan sillä että jättää itse kaikkien muiden vegejen ohessa sen oman osuutensa syömättä. 5500 kiloon menee aika monta elukkaa…

 3. Wolf Kirjoittaa:

  Mä oon parhaani mukaan ollut saarnaamatta ja yrittänyt keskustella rauhallisesti ja rakentavasti ystävien ja perheenjäsenten kanssa lihansyönnistä yms, koska itekin olen just sellanen, että jos mua alkaa syyllistää, torjun totaalisesti ajatuksen syyllistyksen takana. Suuret elämäntapamuutokset pitää aina jotenkin itse tajuta, silloin siirtymästä tulee luonteva. Mäki oon törmänny siihen vege vs. vege -syyllistykseen, mikä tuntuu musta ihan käsittämättömältä. Antaisivat olla, kaikkihan yrittää parhaansa kuitenkin.

  Mutta se oma voimattomuus tuntuu vaan ylitsevuotavalta ehkä juuri siksi, että on tavallaan tehnyt kaiken, mitä voi tehdä, mutta se ei vaan riitä. Mä olen luonteeltani niin ehdoton, että pitäisi saada pelastettua kaikki heti nyt, pitäisi pystyä nollaamaan kaikki koettu kärsimys (niin kuin se muka olisi mahdollista). On vaikea nähdä sen pienen oman valinnan arvoa.

 4. sossu Kirjoittaa:

  Maailmassa kuolee 25000 ihmistä nälkään joka päivä ja sä itket jonku possun takia? Ihmiskauppa on isompi bisnes ku Google, Nokia ja Microsoft yhdistettynä. Silti sä surffailet ylihinnotellulla macillä ja voivottelet ettet pääse toteuttamaan jeesusfantasiaa.

  Peace!

 5. Kumiko Kirjoittaa:

  Mä niiin ymmärrän miltä susta tuntuu, usko pois.
  Tuli tuosta Mussun kommentista mieleen, että viime kesähän Animalia järjesti kiertueen perinteistä grillimakkaraa vastaan –> http://animalia.fi/kesakiertue

 6. Wolf Kirjoittaa:

  sossu, arvomaailmansa kullakin. Peace.

  Kumiko, haha makkarakiertue. Ens kesänä kans!

 7. Lartsa Kirjoittaa:

  Sul on kyllä vahvat keinot tehdä asioiden eteen jotain… ja paljonkin. Eniten vaaditaan tahtoa. Keinot löytyy kyllä. Sullahan toi kynä ja suti pysyy kädessä. Älä aliarvioi sitä kykyä. Taide on kautta aikojen ollut pelottavin massavaikutuskeino.

  Älä naura. Se on ihan totta. Ei Kim Yong Il sitä muuten käyttäis.

 8. Tessu Kirjoittaa:

  Itseäni ei häiritse eläinten tappaminen vaan se miten ne elävät ennen kuolemaansa. Sitten teille jotka syötte lihaa, etenkin jotka syötte sitä yli oman tarpeenne: Teidän pitäisi pystyä katsomaan miten se tuotetaan. (:

  sossu: Se että oman lajimme edustajilla ei mene hyvin, ei tarkoita että meillä sen varjolla on oikeus tehdä sinun mielestäsi pienempää pahaa eli tahallisesti kohdella eläimiä tavalla mitä yksikään elävä olento ei ansaitse.

  Itselläni on kaksi koiraa jotka syövät lihaa koska koiristani en vegejä tee (ja syönhän itsekin sekaisin, mutta lihoista vain kalaa). Ymmärrän toisaalta pointtisi tässä mutta tehotuotantoa ja eläinkokeita on vaikea poistaa ja maailma on täynnä ongelmia. Olet kuitenkin tehnyt paljon. On silti tökeröä suunnaltasi aina silloin tällöin niputtaa loppu ihmiskunta iljettäviksi paskiaisiksi kun itse olet ikäänkuin se ainoa pyhimys, mutta tajuanhan mä senkin että olit varmaan aika tunnekuohuissa (syystäkin) kun teit tän merkinnän.

 9. Wolf Kirjoittaa:

  Muakin häiritsee eniten se, miten eläimiä kohdellaan ja se tapa, millä ne tapetaan. Mun mielestä lihan syöminen sinänsä ei ole moraalisesti väärin, koska niin ajattelemalla mun pitäisi olla sitä mieltä, että kaikki petoeläimet toimivat moraalisesti väärin, ja se on mun mielestä hyvin typerä ajatus. Itse olen syömättä lihaa siksi, ettei mulla ole tarvetta sitä syödä, enkä yleensä voi tietää, mistä tarjottu liha oikeasti tulee.

  Tehotuotantoa ja eläinkokeita on vaikea poistaa, ja se on pääasiallinen ahdistuksen syy. Näkee jotain, joka on omasta mielestä vain perusteellisen väärin, eikä voi poistaa sitä. Mulla on voimakas tarve korjata vääryydet, jotka kohtaan, ja se, ettei korjaaminen nopeasti ja tehokkaasti ole mahdollista, on ahdistavaa. Se ahdistus ei ole rationaalista, mutta aito tunne all the same.

  Ikävää, jos loin taas sellaisen kuvan, kuin pitäisin koko muuta ihmiskuntaa ylitsepääsemättömän paskana ja itseäni jotenkin sen kaiken yläpuolella, en todellakaan tarkoittanut sitä. En edes ole ihan varma, missä kohtaa vaikutin siltä, että pitäisin itseäni muiden yläpuolella, mutta ilmeisesti jossain, kun kerta siihen kiinnitit huomiota. Ehkä ihmiset ylipäänsä vaikuttavat itseriittoisilta kritisoidessaan ihmisen luoman maailmanjärjestyksen rakenteita, tavallaan jättäen huomiotta sen, että ovat itsekin osa niitä? En tiedä. Haluaisin, että ihmiset eivät ymmärtäisi mua väärin, koska mun tarkoitukseni ei ole jättää itseäni ihmiskuntaa kohtaan suuntaamani kritiikin ulkopuolelle.Blogroll

Minä muualla

Päheit nettisarjiksii

Kategoriat

Archives