Joulukalenteri: 1

1.12.2012 - 0:17 / Wolf.


Kategoria: Joulukalenteri.



8 vastausta - “Joulukalenteri: 1”

  1. Patience Kirjoittaa:

    Täällä olisi yksi, joka on kanssa miettinyt Rapunzelin CGI-animointia!

  2. maissi Kirjoittaa:

    Hei jee! En oo edes tajunnut että marraskuu vaihtui joulukuuksi, mutta sehän on vaan hyvä jos sä piirrät taas joulukalenteria!

  3. Kaino Kirjoittaa:

    Se on muuten simoärsyttävää että ne kulmakarvat on _aina_ noin!

  4. aminaatioörkki Kirjoittaa:

    CGI-animaatiot ovat joskus hyvin mysteerisiä. Ja kulmakarvat varsinkin.

  5. kiemura Kirjoittaa:

    Haha, mulla on sama toive! Ja sit kamalaa, miten CGI-animaatioissa naisilla on aina sama vartalo melkeinpä: ei lainkaan vyötäröä, isot rinnat, iso pää, isot silmät ja laihat koivet…yhyy!
    Se Dreamworks-ilme, joka on jokikisellä hahmolla julisteissa, on ihan karseaaa!!! :D (toinen kulmakarva koholla ja ääliövirne!)

  6. Wolf Kirjoittaa:

    No nimen omaan! Vaikka ei se oo vaan Dreamworksillä, myös mm. Disney on ottanut kulmakarvavammailun omakseen hyvin tehokkaasti. Vittu Tangledin julkat ja kansi asjdfhghköfsajldg perkele, onko pakko unohtaa hahmon persoonallisuus vain, jotta saatais se sama vitun ilme kaikkien naamalle aina. En edes tajua, mitä sen on tarkoitus viestittää! “Nää hahmot on tosi viekkaita ja vekkuleita”, no aijaa, Rapunzel ei kyllä todellakaan ole mitenkään “viekas”, sehän on herkkä ja naiivi! ARGH.

    Muaki vituttaa naisten vartalotyyppi, mut se ei toisaalta ole varsinaisesti CGI-spesifi juttu, vaan enemmän yhteiskunnallinen ongelma… Miettii vaikka Disneyn piirrosanimaatioklassikoita, missäs niistä olis ollu jotenkin edes melkein realistisia naisvartaloita? Kaikki on vaan niitä helvetin barbie-nukkeja. Mul tulee mieleen vain Lilo & Stitch (kiitos Disneyn kuumimmista naisista, Chris Sanders). Mut on totta, että CGI:ssä se vielä jotenkin korostuu – naiset ei saa edes kylkiluita tai lantiota tai mitään. Sellasia ihme tikkuja kaikki. Tässä mielessä Rise of the Guardiansin Tooth on kiva, siltä sentään löytyy vähän reittä ja tissejä ei nimeksikään (vaikka feministestä näkökulmasta sekin leffa on ihan onneton, Tooth on ainoa mitenkään relevantti naispuolinen hahmo koko rainassa).

    (Just tän takia tarviin niitä kavereita, tarvitsen paasauskumppaneita.)

  7. alkimohap Kirjoittaa:

    Kulmakarvailmiöhän on dokumentoitu. http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DreamworksFace

    Kantsii välillä lukea Tiitu Takalon sarjiksia, niin unohtuu Disneyn naisvartalot.

  8. Wolf Kirjoittaa:

    Tiitu on ihana, mut animaatio on mulle ehkä tärkein kerronnan muoto, joten ärsyttää, että siinä edelleen kuvataan ihmiset tosi yksipuolisella ja usein vahingollisella tavalla. Uskon kyllä muutokseen, mutta nopeaa tai helppoa se ei ole…



Blogroll

Minä muualla

Päheit nettisarjiksii

Kategoriat

Archives