Poliittinen Merkintä™

12.02.2016 - 22:49 / Wolf.
20 vastausta - “Poliittinen Merkintä™”

 1. jonsester Kirjoittaa:

  Onko nykyään vielä kulttuuria, joka ei ois saanut vaikutteita toisaalta? Suomikin on yks tilkkutäkki, jos kulttuurillisia vaikutteita katsotaan.

  Kun kerran sillä raiskauksella revitellään, minne katosi se uutisotsikko joukkoraiskauksesta intissä tässä pari vuotta sitten? Eiku ei. Eihän nyt suomensuomalainen raiskaa. Ei varsinkaan isänmaallisissa toimissa, eihän? Nyt tuli aika provo pätkä. Pahoitteluni siitä.

  Plus muutenkin kiva tuossa lukukausimaksussa se, jos on todella vaikeat välit vanhempiinsa.

 2. jowi Kirjoittaa:

  Samaa mieltä. Se epätoivon määrä kun elät maailmassa missä et haluaisi elää, eikä asiat tästä tuu paljoa parantumaan -.- No, onneks voi yrittää, tai muuttaa heimoon!

 3. Emma Kirjoittaa:

  Nää, niiku just just JUST nää samat fiilikset täällä.

 4. Samisha Kirjoittaa:

  “Ja tämä maa on sinivalkosuksilla matkalla alas ja lujaa”

  (Suomi – Finland, Ismo Alanko, 1988)

  Eli se mitä olin sanovinani, oikein kehdattu. Ihana ettet ole kuollut

 5. 1idiz Kirjoittaa:

  Samaistun! Itse kun olen kihloissa tllaisen natsisuomalaisen kanssa niin aina näitä asioita vatvotaan edestakaisin jos aihe sattuu sinne menemään. Ihan naurettavan lapsellisia mielipiteitä aikuisilla ihmisillä, hiukan hävettää.

 6. Miska Kirjoittaa:

  Itse taas en arvosta niitä ihmisiä, jotka eivät halua kuulla pakolaisista mitään pahaa. Ei toinen ääripääkään kyllä itseä auta yhtään.

  Teen työtä pakolaiskeskuksissa ja voin sanoa, että se ei ole aurinkoista. Minä vaan en saa puhua mistään, mitä siellä tapahtuu. Mutta se, että minä en silittele pakolaisten puolustajien päätä johtuu töistä ihan täysin.

  He, jotka voivat keskustella rationaalisesti, eivätkä ole kumpaakaan ääripäätä vaan ymmärtävät, että Suomi voi pahoin ja pakolaiset (jotka oikeasti ovat Pakolaisia isolla P:llä) voivat tilanteesta pahoin, ovat niitä, joiden kanssa voin keskustella.

  Sinä näytät olevan tuota ääripäätä, jolle ei voi keskustella. Haukut toista ääripäätä, koska heillä on eri mielipiteet joihin heillä ei ole oikeutta. Millä mielipiteellä itse oikeutat oma mielipiteesi? Koska ne ovat “faktoja”? Koska jotkut “oppineet” ovat sellaisia kertoneet? Kyllähän näitä riittää toisellakin puolella. Eivätkö he voi uskoa ihan yhtä lailla noihin puheisiin, kuin sinäkin uskot omiisi?

  Koko keskustelu on naurettava, kun kaikki vaan haluavat huutaa kovaan ääneen samalla kun sulkevat korvansa muilta.

 7. Wolf Kirjoittaa:

  Koko ääripääajattelu on tässä kysymyksessä ihan naurettavaa, koska mun mielestä ihmisiä, jotka heittelee polttopulloja vastaanottokeskuksiin ja peräänhuutavat toisten ihmisten raiskaamista yms. ei voi mitenkään verrata ihmisiin, jotka ovat kyllästyneet vihamongerrukseen ja vaativat julkiseen keskusteluun edes jotain alkeellista sivistyksen tasoa. Toiset tahtovat kirjaimellisesti tappaa ja satuttaa muita, kun toiset fantasioivat yhteisestä ihmisyydestä.

  En mielestäni esittänyt tässä mitään omaa näkemystäni koko pakolaisasiasta, että tuota joo. Onnittelut johtopäätöksistäsi. Turvapaikanhakijoiden yleistäminen raiskareiksi perustuu mutuiluun koska sille ei ole faktapohjaisia perusteita, eikä mielipide jolla ei ole mitään faktapohjaa ole oikeutettu, se on ainoa asia minkä sanoin. Mutta ole hyvä vaan ja pidä mua “toisen ääripään” edustajana, oon ihan mielelläni tolkuton suvakki, jos se meinaa muiden ihmisten ihmisoikeuksien ja ihmisarvon puolustamista.

  (Kiinnostais kyl tietää mitä se rationaalinen keskustelu sun mielestä on, jos se pitää sisällään kuvatunlaisen irrationaalisen rasistisen ja islamofobisen älämölön kunnioittamisen.)

 8. Milli Kirjoittaa:

  Mun mielestä ongelma on se, että hyvin pieni määrä typeriä ihmisiä pitää kamalaa meteliä rasistisine mielipiteineen ja valtaa jokikisen nettikeskustelun. Suurin osa ihmisistä on ihan normaaleja toisten hätää ymmärtäviä ihmisiä. Suvakkius on minusta normaalia ja sitä on pakko olla, koska toinen ääripää on niin äänekäs ja väkivaltainen.

  Ihanaa kuitenkin, että teit tällaisen positiivisemman merkinnän (haha, mikä tahansa on positiivisempaa?) tuon viime merkinnän jälkeen!

 9. Transgender Kirjoittaa:

  Miska osuikin jo asian ytimeen.

 10. jonsester Kirjoittaa:

  Alussahan Wolf kertoi, että mikä nyt ahdistaa. Voiko siis olettaa, että loppu merkinnästä on huolellisesti kirjoitettua ja mietittyä?
  En ole varma, mutta veikkaan hänen ottaneen tämän pakolaisasian yhdeksi esimerkiksi sarjakuvansa ekaan kohtaan asioista, jotka nyt ottaa päähän julkisissa keskusteluissa.

  Mutta, Miskalla oli kyllä hyviä pointteja.

 11. Wolf Kirjoittaa:

  Jep, otin sen havainnollistavaksi esimerkiksi siitä, että julkinen keskustelu on pelkkää ölinää. Kaikkia asioita, myös kansanvaelluksia, täytyy voida käsitellä kokonaisuuksina kaikkine puolineen, mutta silloin kun keskustelun taso on sitä että äänekkäin porukka dehumanisoi ja demonisoi valtavia ihmisryhmiä ja tää on muka ihan ookoo ja toisin väittävä on sananvapautta uhkaava irrationaalinen “toisen ääripään” edustaja, ei päästä puusta pitkälle.

  Tällä hetkellä näissä keskusteluissa kaikki suunsa avaavat leimataan ajattelussaan äärimmäisiksi, mistä tulee väkisinkin se fiilis että ainoo maltillinen tapa olla on olla hiljaa. Mikä on huono tapa reagoida kohtaamaansa vääryyteen, eikä myöskään edesauta ongelmien käsittelyä rakentavasti.

 12. puuroo Kirjoittaa:

  Pitkä teksti pahoitteluni, mutta tässä on paljon kommentoitavaa.
  Ihan ekaksi pieni toivomus… Seuraavan kerran kun teet mielipidejutun, ole kiltti ja keksi olkiukko-argumentille jokin vaihtoehto, nämä ovat lähinnä surullista lukea. Tarkoitan siis.. jos itse näkisit sarjakuvan, joka esim. “todistaa”, että feministit ovat huonostikäyttäytyviä kusipäitä piirtämällä pari raivoamaan sentimentaalista hölynpölyä tai kertomaan tyypillisiä feministien virheellisiä väittämiä, kun kirjoittaja itse rauhallisena toteaa “näettehän, he ovat idiootteja”, pitäisitkö sitä kovin hyvänä tai vakuuttavana sarjakuvana? Vaikka tämä onkin henk. koht. mielipide/kannanotto, se on tehty ns. argumentointivirheeseen.
  “Turvapaikanhakijoiden yleistäminen raiskareiksi perustuu mutuiluun koska sille ei ole faktapohjaisia perusteita”
  Eikö jopa iltasanomissa/lehdessä vähäniinku ollut juuri tietynlainen juttu tästä asiasta, jos nyt pikainen lähde tähän pitäisi keksiä, rupeamatta itse ronkkimaan tilastoja, jotka nekin btw eivät oikein ole samaa mieltä tämän “se on vaan mutua” väittämäsi kanssa. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031319350781_uu.shtmlSuomalaisten Pls explain.
  Eiväthän kaikki ole raiskaajia tietenkään, mutta se pää täytyy tunkea suhteellisen syvälle perseeseen, jos asia on 100% mutua. Mamuilla on tässä asiassa valitettavasti pienoinen yliedustus ja näin on ollut ennen syksyn pakolaiskriisiä.
  Itsekin yhteiskuntatieteilijänä en nyt tiedä miten määrittelet “asiantuntijan”, koska “asiantuntijoiden” mielipiteitä on ollut asian suhteen kumpaankin suuntaan ja eri lehdet määrittelevät ihmisiä “asiantuntijaksi” välillä hääppösin perustein kai luottaen “jos hän on auktoriteetti on hän oikeassa” virhepäätelmään.
  Mutta tosiaan, sen sijaan keskittyisin siihen, mitä “asiantuntija” sanoo, koska vähät väliä “asiantuntijoiden” kirjoitukset ovat rehellisesti laadultaan sentimentaalista hölynpölyä, tilastojen vääristelyä tai ideologista asioiden vääristelyä. Argumentum ad auctoritatem ja Argumentum ad verecundiam poljettakoot maahan.
  Jos “asiantuntijan” oma näkemys ei vastaa ihmisten kokemuksia asian suhteen, “voit huijata jotakuta jonkun aikaa, muttet voi huijata kaikkia kaiken aikaa”. Itse näen tarpeeksi paskaa lukeneena ihmisten kyseenalaistamiselle hyvän syyn ja olen sinänsä iloinen, että ihmiset eivät ole idiootteja, jotka nielevät kaiken vain siksi, koska “auktoriteetti” sanoi sen. Mutta faktojen puolesta olen samaa mieltä, millään mielipiteellä ei ole väliä, ellei se perustu faktoihin, mutta jos tavallisten ihmisten mielipiteet poljetaan jonkun “asiantuntijan” hölynpölyn rinnalla, en voi olla samaa mieltä.
  Lukukausimaksusta sen verran, etten ole myöskään neoliberalistisen talouden kannattaja, mutta… ymmärsitkö asian nyt oikein?
  “Korkeakoulut voivat kokeilun aikana periä maksuja vieraskieliseen ylempään korkeakoulututkintoon tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutusohjelmaan hyväksytyltä EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevalta opiskelijalta.”
  Ei siis koske suomalaisia. Jos taas tarkoitat, että Suomen veronmaksajien tulisi maksaa mm. kiinalaistan ilmainen korkeakoulutus, sitten en voi olla samaa mieltä. Systeemiä ollaan käytetty tähän mennessä hävyttömästi hyväksi ja Suomi antanut korkeakoulutusta mm. kiinalaisille, joilla ei ole aikomustakaan jäädä Suomeen, koska Suomessa ei juuri ole houkuttelevia työmahdollisuuksia. Jos ymmärsin nyt oikein, eikä kyseessä ole jonkin uusi systeemi, josta en ole kuullut, miten perustelet sen, että suomalaisten tulee kustantaa kukkarostaan ulkomaalaisten korkeakoultus, kun mm. suurin osa kunnista Suomessa on taloudellisissa vaikeuksissa? Solidaarisuus ja pohjaton lompakko?
  Mamuilusta yleensä, että itse näen toisaalta ongelmallisena sen, että näin persaukinen maa (huonosti kehittyvin talous Kreikan jälkeen, kusessa EU:n pakotteiden jälkeen, jäykkä talous ja olemattomasti investointeja ja vähän mitään, mikä houkuttelisi investointeja ja koko ajan kasvava työttömyys), josta leikataan jokaisesta palvelusta mistä vain saadaan euro irti, ottaa tälläisen joukon tulijoita vastan täydellä palvelulla. Se on kuin heittäisi tulipaloon paketin dynamiittia ja odottaisi tulen sammuvan sen jälkeen itsekseen ilman pamausta.
  Eritoten, kun “sotaa paennut” väki lähtee täältä todeten, että “ruoka on niin pahaa, ettei edes kissa söisi tätä” ja koska “täällä on liian kylmä”.. niin pahaa, että sodassakin on parempi? Nojoo.
  Ihmisistä tuntuu, että heitä kusetetaan ja kusetus kustannetaan heidän rahoistaan, eikä kukaan täysjärkinen hyväksy tätä, vaan tulee vihaiseksi. Toki on niitä, jotka oikeasti ovat kiitollisia ja pakenevat sotaa, mutta kun tarpeeksi suuri osa käyttäytyy näin, ihmisten halu auttaa vähenee, eikä mikään syyllistävä itkuporu enää saa ihmisiä auttamaan. Toki on ikävää, että ihmiset hyökkäävät maahanmuuttajien kimppuun tai ovat rasistisia, mutta tällä asialla on kaksi puolta ja katsomalla sitä vain uhristatuksen omaavan mamun kannalta et pääse puusta pitkälle.
  Toisaalta en ymmärrä tätä tärkeyttä raahata nuoria miehiä tänne (riskialtis ikä- ja sukupuoliryhmä) ja istua valkoisen syyllisyyden sammuttaneessa tyytyväisyydessä, kun lapset ja naiset jäävät sodan jalkoihin lähi-idässä, samalla kun nuoret miehet täällä koettelevat kantaväestön kärsivällisyyttä ja aiheuttavat konflikteja, mutta se on sinun asiasi miten tämän päässäsi oikeutatkaan. Itse lähettäisin ruoka-apua pakolaisleirille, jossa ne miljoonat muut pakolaiset ovat Suomeen itsensä raahanneiden ihmisten sijasta. Täällä pakolaisten ongelmia ovat tylyt suomalaiset ja että “on tylsää ja ruoka on pahaa”. Pakolaisleireillä ongelmana on mm. se, että ei ole mitään mtä juoda ja syödä. Samalla rahalla, jolla kustannetaan yksi nuori mies täällä, voitaisiin ruokkia monta lasta, naista tai miestä toisaalla. En ymmärrä miksei näin voitaisi toimia, vaan sen sijaan, luodaan tämä räjähdysherkkä asetelma ja tapetaan ihmisten halu auttaa ja voivotetaan, kun ihmiset vihaisia.

 13. puuroo Kirjoittaa:

  ohops tekstin ei ollut tarkoitus tulla yhtenä letkana, mutta jotenkin se muuttui sellaiseksi

 14. Wolf Kirjoittaa:

  Haluaisin jälleen kerran painottaa, että mä en tässä sarjakuvassa ottanut millään tasolla kantaa tämänhetkiseen kansanvaellukseen, vaan ainoastaan sitä ympäröivään keskustelukulttuuriin, mut jos ihmisille on nyt niin kauheen tärkeetä vetää joku johtopäätös asiasta niin antaa palaa vaan. Todennäköisesti olette ihan oikeassa kaikessa mitä musta ajattelette, se ei vaan oo mun mielestä kovin relevanttia ku se ei ole se mistä mä puhun.

  Ei mun mielestä auktoriteetteja pidä sokeasti uskoa, eikä se että jotakuta kutsutaan asiantuntijaksi vielä tee hänestä sellaista, ja tieteellisen tutkimuksen perusluonteeseen kuuluu toisistaan poikkeavat ja jopa ristiriitaiset tutkimustulokset, mutta mun mielestä pitäis keskustella niistä ristiriitaisista tuloksista sen sijaan et dissataan “jotain dosentteja” ja pidetään sitä myyttistä “maalaisjärkeä” sinä korkeimpana auktoriteettina ja niin oikeutetaan ihan minkälainen tahansa älämölö. Ihmiset voi olla montaa mieltä, mut niiden mielipiteiden taustalla olevat argumentit ja se miten niitä asioita ilmastaan verbaalisesti (tai toiminnallisesti) vaikuttaa siihen kuinka pitkälle keskustelu koskaan pääsee etenemään.

  Tossa ekassa esimerkissäni mainitsin turvapaikanhakijoiden yleistämisen raiskareiksi. Näin siis tilastot yleisesti ulkomaalaistaustaisten ihmisten tekemistä ilmoitetuista raiskauksista eivät varsinaisesti ilman tarkempaa erittelyä ole käypä lähde sellaisen johtopäätöksen tekemiseen. Mä en ole mitenkään sillä kannalla, etteivätkö kulttuurien väliset erot muiden tekijöiden ohella voi altistaa joitain ihmisryhmiä toimimaan sopimattomasti herkemmin kuin ehkä ihmisiä jotka eivät siihen ryhmään kuulu, mutta mun mielestä siihenkin asiaan on ihan turha reagoida huutelemalla paskaa kaikista omaan silmään vääränvärisistä tai väärää uskontoa harjoittavista ihmisistä ja dehumanisoimalla valtavia viiteryhmiä niiden seassa olevien kusipäiden vuoksi. Olennaistahan aina on katsoa mikä siellä ilmiön taustalla on ja mitä sille voitais tehdä, ihan niin kuin on turha yleistää vaikka kaikki miehet raiskareiksi koska suurin osa ilmotetuista raiskauksista on miesten tekemiä, kun siellä taustalla on merkittävässä roolissa kulttuurisia ilmiöitä, kuten laajamittainen kulttuurin jatkuvasti vahvistama misogynia, raiskauskulttuuri ja toksinen maskuliinisuus eikä mikään “kaikki miehet on aivottomia koneita jotka vaan viettien varassa lykkää kikkinsä mihin tahansa reikään” -tyyppinen höpöhöpö.

  Nää yleistykset ja liiottelut ei vie mitään asiaa eteenpäin, vaan ainoastaan lietsoo vihaa ja pelkoa niissä, jotka sellasille tunteille on alttiita, ja estää niihin oikeisiin ongelmakohtiin tarttumisen ja niihin ratkaisujen etsimisen.

  Mä en rupee tässä ottamaan mitään kantaa siihen, että mitä tän kansanvaelluksen kanssa pitäis tehdä ja minne pitäis lähettää rahaa ja humanitaarista apua, koska en tarkoittanut avata siitä aiheesta keskustelua. Mun mielestä vaan ihmisiä pitää kohdella ihmisinä, auttaa täytyy jos siihen on mahdollisuus ja me ollaan kaikki samanarvoisia.

  Toi lukukausimaksujuttu on suora lainaus kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiaisen puheista HSTV:n talouspoliittisesta keskustelusta, ja kyse oli nimenomaan suomalaisista opiskelijoista. EU/ETA-maiden ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden lukukausimaksujen voimaantulostahan on jo päätetty. Mun mielipide siitä tuskin on relevantti, mutta kun esim. TAMK ilmoitti juuri että lukuvuosi AMK-tasolla tulee maksamaan 9 800 euroa ja YAMK-tasolla 10 800 euroa niin en voi väittää etteikö mun mielestä tollanen rahastus olis eriarvoistavaa ja vastenmielistä, koska harvassa on se opiskelija jolla on varaa maksaa tollasia summia vielä asumisensa päälle. Jos se taso edes olis ollu jotenkin maltillinen tää keskustelu olis toinen.

 15. puuroo Kirjoittaa:

  Toki olkiukko on helppo tehdä ja yms. mutta tosiaan toisenlainen ratkaisu olisi mielekkäämpi. Olkiukot ovat yleensä synonyymi älylliselle laiskuudelle ja jos potentiaalia on johonkin muuhun, miksi vaivautua?

  Juu oma viesti taisi mennä ohi topicin osalta, mutta olen samaa mieltä, että keskustelu ei ole kamalan hedelmällistä. Myönnän itse tätä kansanvaihtoa vastustavana, että ihmisillä ei ole aina niitä älykkäimpiä kommentteja, mutta samaa pätee toisaalta vähän kaikkeen.

  Mamut ovat vain se punainen vaate, joka aiheuttaa ihmisissä niin raivoa ja joka on kuitenkin tyypillisen perseellistämisen yläpuolella. Toisaalta paskasateen lisäksi toisesta vinkkelistä mamujen puolustelu on mennyt sen mielekkyyden toiselle puolen.

  Esim. http://lemonkeee.tumblr.com/post/139852290611/politically-incorrect-jew-iamajollycitizen
  http://paavotajukangas.com/2015/11/24/paivan-rasmus-rasistit-houkuttelevat-pakolaisia-raiskaamaan/

  But indeed, älykäs keskustelu olis jees, ei siinä kieltämään. Toisaalta itse näen rasistit vain \osasyynä\ tähänkin.

  —-

  \..mutta mun mielestä siihenkin asiaan on ihan turha reagoida huutelemalla paskaa kaikista omaan silmään vääränvärisistä tai väärää uskontoa harjoittavista ihmisistä ja dehumanisoimalla valtavia viiteryhmiä niiden seassa olevien kusipäiden vuoksi.\

  Toisaalta kun maahanmuuttopoltiikka hoidetaan päin persettä jo valmiiksi kriisissä olevassa maassa, totta kai ihmiset ovat vihaisia ja saavat helpon kohteen purkaa vihaansa, eritoten, kun maahanmuuttajamiehet ovat näilläkin tilastollisilla vahvuuksilla kunnostautuneet lokaamaan väkensä maineen suomalaisten silmissä. Ei, etteikö se olisi oikein yleistää ja vihata, mutta se on ennustettavissa ja .. en nyt sanoisi luonnollista, mutta u know, mitä historia ja sosiologia ovat kertonut moneen otteeseen tämänlaisen ilmiön menevän.. Kriisi ja kyseenalainen vihattu vähemmistö ovat paha yhdistelmä.

  Raiskauskulttuuria ja kansainvälistä misogyniaa en itse pidä kamalan relevanttina teoriana, koska en ole feministi (olen lukenut aiheesta, mutten koskaan saanut otetta tästä teoriasta), mutta toisaalta itse uskon tässä takana olevan se päin persettä hoidettu maahanmuuttopolitiikka maassa, jossa aiempaa kriisiä (talouskriisi) ei ole saatu hoidettua. Kun paskaa lytätään paskan päälle, eihän kukaan ole siihen tyytyväinen ja alla syntyy vain uusi kriisi ja mielettömästi käyttäytyviä vihaisia ihmisiä. Eritoten, kun päättäjillä ei ole poliittista tahtoa tehdä asiaan muutoksia, totta kai ihmiset purkavat vihaansa ja turhautumistaan maahanmuuttajiin – oli kyseessä hyökkäys, yksittäiset rasistit tai katupartiot. Eivät ihmiset enää tietyssä vaiheessa jaksa kuunnella sitä \pilaat meidän maineen, olet rasisti, ei saa yleistää\ torumista. Oli väärin tai ei.

  Itse vertaisin tilannetta Ruotsiin. Maa on progressiivinen ja suvaitsevainen, mutta kun mamujen perseily ylitti sen tietyn sietorajan/ehkä taloudellisenkin kynnyksen, nyt maahanmuuttokriittinen puolue on suurin puolue. Tälläinen ei ole normaalia, ellei joku ole kussut todella pahasti, eikä vika ole keskustelussa tai \rasistisissa\ ruotsalaisissa.

  —-

  Juu tuo lukukausimaksujuttu on näköjään uusi meikälle, en olekaan edes huomannut keskustelua siitä (en toisaalta lue hesaria kyllästyttäni toimittajien asenteeseen pari vuotta sitten, joten ei yllätys). Mutta juu, en voi olla eri mieltä kanssasi. Kyseessä olisi lähinnä askel kohti USA:n tyylistä plutokratiaa, jossa suurin osa väestöstä on kohta peeaa ja keskiluokka tuhottu muistuttamaan kehitysmaata. Erityisesti kommentti \maksakoon ne jotka hyötyvät\ on hauska, ottaen huomioon, että mm. tutkimusalalla työ on pätkätyötä ja palkka jossakin köyhän tuntumilla. Puhumattakaan siitä, että mistä ne valmistuvat saavat töitä kun töitä ei ole? Toki rahoituskriisitkin pitää jollain kustantaa, raha ei kasva puussa ja kaikkea ei voi saada, mutta ehkä jonkinsortin varojen priorisointi olisi järkeenkäyvempää.

 16. Essi "Kyuuketsuki" Kirjoittaa:

  Ottamatta kantaa tähän merkintään, vinkkaan jutun josta voisit ehkä tehdä kunnon rantin:

  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/368857-persunuoret-aloittivat-tytto-poika-kampanjan-sukupuolieroja-yritetaan-vakisin

  Ehkä oletkin jo havainnut tämän, mutta linkkasin nyt kuitenkin kun uskon asian koskettavan mm. Sinua ja muita transihmisiä. Merkintöjäsi ja erityisesti kantaaottavia merkintöjäsi on kiinnostava lukea, ja tämä linkkaamani tapaus on kyllä pöyristyttävä ja törkeä, vaikken erityinen aktivisti olekaan.

  En kommentoi paljoa mihinkään, mutta hyvää alkukevään jatkoa sinulle! Jään yhä seuraamaan blogiasi :)

 17. Sukupuolena marsu Kirjoittaa:

  //linkki poistettu koska nah//

  Tuol puhutaan susta.

 18. Sukupuolena marsu Kirjoittaa:

  //linkki poistettu koska nah//

 19. Wolf Kirjoittaa:

  Oon tietonen tost blogist ja se on must lähinnä huvittava, mut sori et poistin linkit ku en halua täältä sinne liikennettä (varsinkaan en haluu et mun kaverit menee kommentoimaan sinne jne. koska kukaan ei hyödy siitä).

 20. V Kirjoittaa:

  Hyvä merkintä, uskon ymmärtäväni turhautumisesi. Kireä ilmapiiri on saanut minut harjoittamaan itsesensuuria jo tuppisuuksi asti.
  Enkä ole edes somessa näkemässä pahinta.Blogroll

Minä muualla

Päheit nettisarjiksii

Kategoriat

Archives